Svenska

Välkomna till Davy Jones Locker  Diving, Koh LipeSvenska-dykning-Koh-Lipe

Davy Jones Locker Diving är en 5-stjärnig PADI Dive Resort  på den västra sidan av Pattaya Beach på den tropiska ön Koh Lipe, på Thailands  västra kust. Sen starten 1995, har DJL Dykning haft ett gott rykte för sina professionella PADI dykkurser som undervisas i små grupper och till konkurrenskraftiga priser.

Våra erfarna västerländska dykningsinstruktörer lär ut PADI dyk kurser i engelska, franska, tysk, italienska eller spanska. Vi erbjuder gratis boende på vårt vandrarhem  för er som tar en dykkurs med oss, vi erbjuder även privata strand bungalows till rabatterade priser.

Vi ser fram emot att få dyka med dig!

Koh Lipe

Koh Lipe är en liten ö som ligger i Andaman havet på södra västkusten av Thailand nära den malaysiska gränsen. Det ligger i Satun Province, nära Langkawi Island (Malaysia) ungefär 38 miles från fastlandet Thailand. Koh Lipe är en del av Tarutao National Marine Park, en stor grupp på över 70 öar och även en del av en mindre grupp av öar som kallas Butang öarna eller Adang skärgård.

Davy Jones Locker Diving ligger på västra sidan av Pattaya Beach näst intill Sita Beach Resort. Pattaya Beach är Koh Lipe största strand med en stor skyddad vik med vit sand, kristallklart vatten och bra snorkling direkt från stranden. Det finns ett tiotal barer och restauranger på stranden eller runt hörnet på Walking Street. Pattaya Beach är där du anländer till ön under högsäsong på Koh Lipe.

Hur
De flesta flyger till Bangkok. Från Bangkok finns det olika alternativ för att komma ner till Koh Lipe. Du kan också flyga till Langkawai i Malyasia och ta färjan upp som bara tar en timme. Flyget till Malaysia kan vara något billigare och inga visum krävs i förväg, de utfärdas vid ankomsten till Kuala Lumpur. Flyg går dagligen från Kuala Lumpur till Langkawai.

Från Bangkok
Det snabbaste sättet är att flyga till Hat Yai. Det finns 3 eller 4 olika flygbolag som flyger till Hat Yai. Thai Airways har många flygningar dagligen och kostar ca 5.500 thb tur och retur från Bangkok. Nok Air, Thai Air Asia och Orient Thai flyger också till Hat Yai från Bangkok. Observera att dessa flygbolag flyger från den andra flygplatsen i Bangkok, Don Meung.

Från Kuala Lumpur
Många flyger från Kuala Lumpar till Langkawai. Firefly, Malaysian Airlines och Air Asia flyger alla denna rutt. Om du bokar i förväg kan Air Asia kan vara så billig som 3000 thb tur och retur. Färjan tar sedan en och en halv timme till Lipe. Thai immigration finns på Koh Lipe. Observera att du bara kommer att beviljas ett 2 veckorsvisum om du anländer med båt. För ett 30 dagars visum måste du anlända med flyg.

Det finns inga direkttaxi till Pak Barapiren från flygplatsen för närvarande. Det bästa du kan göra är att ta en minibuss från flygplatsen till tågstationen vid Hat Yai, där minibussarna till Pak Bara utgår från. Detta bör inte kosta mer än 80 baht per person. Vi kan också erbjuda en personlig och privat upphämtning.

Tåg
Thailand har ett stort järnvägsnät och nattåg  går runtom Thailand och är ett utmärkt sätt att resa till  mycket rimliga priser. Hat Yai är den närmaste större järnvägsstationen och har anslutningar norrut upp till Bangkok och ner till Malaysia. Andra klassens liggvagnar är luftkonditionerade och ett avkopplande sätt att resa.

Väl i Hat Yai, kan du antingen ta en minibuss till Pak Bara eller en privat taxi. En kombinerad minibuss, båt biljett kostar ca 600 baht. Minibussar avgår varje timme eller när de är fulla.

Speedboats från Pak Bara går varannan timme. Den första avgår kl 9 och den sista omkring 15:00. Pak Bara är en mycket liten stad, men på piren finns butiker och restauranger medan du väntar på din båt.

När du anländer till Koh Lipe, kommer du till en av bryggorna där du tar en longtail boat till antingen Pattaya eller Sunrise Beach . Detta kostar ca 50 bath.

Väl på stranden kommer du att mötas av DJL personal.

PADI Dyk Kurser hos DJL Diving, Koh Lipe

Discover Scuba Diving – 1/2 dag, 1 Strand Dyk – 2.500 baht ( eller 3500 för 2 dyk )

PADI Open Water Course – 4 dagar, 2 Strand dyk, 2 dyk från båt – 13.500 baht
Inkluderar 4 nätter gratis boende på vår Divers Lodge

PADI Advanced Open Water Course – 2 dagar, 5 dyk – 11.000 baht
Inkluderar 2 nätter gratis boende på vår Divers Lodge

PADI Rescue Diver & EFR Course – EFR 1 dag, Rescue Dives 3 dagar, alla från båt – 17.000 baht
Inkluderar 3 nätter gratis boende på vår Divers Lodge

PADI Divemaster Course – 4 veckor, Obegränsad dykning – 59.000 baht ( inkl all din DM  crew pack)
Inkluderar 4 VECKOR boende på vår Divers Lodge

Vi erbjuder också Divemaster Internship för dem som vill ha en ny karriär inom dykning. Vi erbjuder undervisning från nybörjare till Divemaster eller från “noll till hjälte” på 6-8 veckor. Du får en  komplett uppsättning av utrustning som du sedan behåller och boende för hela kursen ingår.

For ytterligare detaljer kontakta oss.

Fun Diving Paketpriser

Vi erbjuder Fun dives  från vår longtailbåt eller vår större dykbåt (beroende på gruppstorlek och utvalda dykplatser). En PADI Divemaster guide, utrustning och förfriskningar ingår. Fun dives är tillgängliga för kvalificerade dykare.

Ett fun dive från stranden – 1.500 bath
En dagstur- 2 dyk från båt – 2.800 bath
En dagstur- 3 dyk från båt – 3.500 bath

Ett nattdyk eller ett  vrakdyk – 2.000 bath

2-3 dagars paket – 6 dyk från båt – 7.000 bath, inkluderar 2 nätters boende
4-5 dagars paket – 10 dyk från båt – 11.500 bath, inkluderar 4 nätters boende
En veckas dykning- 14 dyk från båt – 16.000 bath, inkluderar 6 nätters boende

Fun diving till 8-mile rock på begäran.
10% rabatt till kunder med egen utrustning.
Våra Divers Lodge är tillgänglig för Fun diving kunder för 300 baht per natt